Drukke nazomer

Met 30 graden op komst, mag deze zomertijd nog wel even duren. Zo ’s ochtends is het fris, en ’s avonds wordt het eerder donker, maar vergeet niet dat het alweer half september is. Dit keer een extra drukke nazomer en najaar in verband met de veranderingen in het tennisspel door corona. Wat kunnen we binnenkort beleven bij De Maten?

 

Open Giant van Hest toernooi
Op het moment dat deze eTema verschijnt zitten we midden in het toernooi, met 199 spelers en 228 partijen is het een volle bak. We zijn ingespeeld met de vorige toernooien, maar toch is het voor de wedstrijdleiding weer een hele klus. De najaarscompetitie loopt er in het weekend dwars doorheen, dus wordt op zaterdag ook op andere parken gespeeld. Het gaat ongetwijfeld weer een fantastische week worden. Welke tenniskampioenen zal het toernooi opleveren.

ATK
Over kampioenen gesproken, wat zijn er veel ATK partijen bij De Maten gespeeld in de ATK week. En door een goede voorbereiding zijn er maar liefst zeven Matenspelers ATK kampioen/finalist geworden: Kaj Arnold (HE5), Dilay Ata (DE5 + DE3), Inge en Jos Brekelmans (GD7), Cindy Pijnaker en Cees de Graaf. Gefeliciteerd!!!!  Dit jaar geen grote finale op één park, maar verdeeld op afstand over meerdere parken in het weekend. Het was er niet minder gezellig om als ik de berichten lees.

Competitie
De voorjaarscompetitie wordt nu in het najaar gespeeld vanaf het weekend van 11 september, zeven weken lang. Bijna al onze voorjaarsteams doen daaraan mee op vrijdag of zaterdag, en de jeugd speelt op zondag. Dus wil je de komende weken in het weekend spelen, bekijk dan eerst het baanreserveringssysteem voor welke uren er nog banen vrij zijn. De spelers vinden het ook altijd  gezellig als ze publiek op het park zien, velen zijn echte publieksspelers 😊

Joost van der Marel Wintertoernooi
Voor de komende maanden staat het Joost van der Marel Wintertoernooi gepland, een dubbelspel voor spelers van De Maten in verschillende poules. Het is een ‘herfstwinter-toernooi’ waarmee we zoveel mogelijk spelers in die maanden op de baan willen houden. We beginnen natuurlijk op gravel en zullen later in het jaar uitwijken naar de smashcourtbanen. Altijd gezellig die dubbelpartijen (dames, heren, mixteams) op verschillende sterktes. Doe je ook mee?

Tennisclinic nieuwe leden
En voor de vierde en laatste keer organiseren we voor onze nieuwe leden een Tennisclinic op 24 september. Het is leuk om te zien hoe nieuwe spelers de vereniging en het tennisspel steeds beter leren kennen. Er zit iedere keer een maand tussen, dus het spelplezier verhoogt en de ballen worden beter gespeeld. Wie nemen dit keer de drie prijsjes in ontvangst?

Buiten terras
De terrasverlenging met de tent blijft staan tot eind oktober, waardoor we zo lang mogelijk buiten kunnen zitten. Met een extra sweater en eventuele terrasverwarming hopen we dat dat lukt. Vanwege corona zitten we niet graag binnen, dus als het even kan en droog is, zoek een fijn plekje op ons terras. 

Geen clubhuisactiviteiten
Juist omdat we binnen minder 1,5 meter afstand kunnen houden, vervallen dit jaar helaas de kaartavonden vanaf oktober. Ook de vrijwilligersavond in november kan niet doorgaan. Veiligheid boven alles, en vooral in een najaarsperiode waar we al gauw wat minder weerstand hebben, of extra vatbaar zijn, kunnen we deze activiteiten nu niet organiseren. We rekenen op jullie begrip.

Dat het al met al een drukke nazomer wordt, is duidelijk. Het ‘Samen tennissen met plezier’ hopen we op onze tien banen zo lang mogelijk te kunnen doen. Dus schrijf je snel in voor het gezellige wintertoernooi, blijf rommelpotten en tennissen op de doordeweekse avonden en in het weekend. De bardienst rekent op jullie, wij rekenen op jullie, dus wat houd je tegen?

Lilian Eilers
Voorzitter