De competitie is verplaatst! Doe jij ook mee?

Helaas is de voorjaarscompetitie door het coronavirus niet doorgegaan. Maar nu we weer kunnen tennissen heeft de KNLTB de voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar! Deze competitie heet: KNLTB Competitie 2020. 

Wil jij ook meedoen?
Alle aanvoerders van de teams voor de voorjaarscompetitie zijn via een e-mail benaderd met de vraag of hetzelfde team mee wil doen aan de KNLTB Competitie 2020. Maar er kunnen ook nieuwe teams mee doen! Teams kunnen zich als geheel inschrijven bij de CCT. Ook als je nog geen team hebt, kan je jezelf opgeven bij de CCT. We gaan dan ons uiterste best doen om een team voor je samen te stellen.

Hoe kan ik mij inschrijven?
Geef je dus op! De inschrijving dient voor 24 juni 2020 binnen te zijn en kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inschrijving als team:
Vermeld in de e-mail: alle teamleden, de competitiedag, competitiesoort en wie er naast de aanvoerder ook als uitslaggedelegeerde kan worden opgegeven.

Individuele inschrijving
Vermeld in de e-mail: Naam, geboortedatum, lidnummer, sterkte, geslacht, telefoonnummer, e-mailadres, voorkeur voor speeldag en voorkeur voor competitiesoort. 

Hoe ziet de KNLTB Competitie 2020 eruit?
Er zijn dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw als bij de voorjaarscompetitie. Hierdoor is de KNLTB Competitie 2020 voor alle spelers, ook voor tennissers in de speelsterkte 1-4. Er wordt in deze competitie niet gespeeld om promotie/degradatie. Een overzicht van de verschillende competitiesoorten en een overzicht van de speeldata zijn hieronder toegevoegd. 

Is het zeker dat deze competitie doorgaat?
Of de KNLTB competitie 2020 in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en/of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM.
De KNLTB heeft ook scenario’s klaarliggen waarbij bijvoorbeeld de startdatum opschuift, er om de week wordt gespeeld of er in kleinere poules wordt gespeeld. 

Verkort & Compact Spelen 
Tijdens de KNLTB Competitie 2020 (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is.
Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld.

Vragen?
Heb jij een vraag of opmerking over deze e-mail en/of de KNLTB Competitie 2020, laat het ons gerust weten! Wij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
CCT