Van de PRC

 

Eind april mochten we het goede nieuws voor de tennisjeugd delen: jullie mogen weer!!
Opluchting voor de spelers, maar ook voor menig vader, moeder of overige huisgenoten. Misschien niet allemaal om dezelfde redenen, maar het blije gevoel alom overheerst. Tenslotte zijn er eindelijk weer activiteiten op de mooi aangelegde banen en ons park (nogmaals bravo voor de gehele mankracht van het CBO en Joost). 

Eindelijk kunnen ze elkaar weer ontmoeten, de tennisleraren kunnen les geven, met het lekkere weer sporten, kortom: samen met plezier tennissen.
Vrolijke, blije, fanatieke en licht vermoeide gezichten en de geluiden van lol en andere emoties. Het schept weer een prettig en vertrouwd beeld op de club!

Door de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in verband met het Coronavirus, wordt helaas alles wat minder spontaan en zijn er hoop dingen niet meer vanzelfsprekend.De ouders en overige derden mochten bijvoorbeeld niet meer mee het park op. Hierdoor konden ze geen getuige zijn van het vermaak op de baan. Via social media zoals Facebook en Instagram hebben we hiervan toch wat beelden vastgelegd.

Enkele uitspraken van de kinderen: "heb het tennis gemist, maar Joost toch ook wel ", “hij is wel streng, maar ook aardig”, "ben nu moe, maar ook hééél tevreden", "yessss, eindelijk, maar jullie mogen vast ook nog wel hoor", "kon ik die Corona maar zo wegslaan". Tja, was die laatste uitgesproken wens maar mogelijk. Het probleem was dan zo opgelost.

Bijgaand nog een paar foto's van de tennisjeugd.
Foto 1.
Foto 2. 

De senioren deelden uiteraard de vreugde dat de jeugd mocht starten, maar werden hierdoor toch ook wel wat ongeduldig. Er zelf ook zo'n zin in hebben, maar moeten afwachten tot 20 mei a.s. was wel erg lang. Het uiteindelijke vervroegd vrijgeven van de tennisbanen door het kabinet per 11 mei jl. werd dan ook door iedereen enthousiast ontvangen. 

Het bestuur moest hierdoor wel snel schakelen, want vrijdag 9 mei zal de KNTLB pas het protocol toesturen. Onze secretaris Jos Brekelmans is reeds terecht door onze voorzitter Lilian uitgelicht en bedankt. Maar Lilian Eilers mag zelf ook extra worden genoemd. Beiden zijn samen enorm druk geweest met alle voorschriften i.v.m. het Coronavirus en de uitwerkingen hiervoor. Hierdoor kunnen we nu allemaal veilig en conform het protocol tennissen. Dus een dankjewel aan hun beiden namens de hele club is op zijn plaats!

De vele reserveringen op de eerste dag gaven wel aan, dat iedereen stond te trappelen om weer de baan op te mogen. De gezamenlijke huishoudens mogen hun samenzijn ook daar weer voortzetten, anders kan er niet gedubbeld worden. Zo ontstaan er toch weer mooie, soms unieke combi's naast en tegenover elkaar.

Al met al, een mooie tennisstart voor ons allemaal en eindelijk weer tennisnieuws!!! En als we allemaal ons best doen, kunnen we straks nog meer en vrijer tennissen. Maar laten we vooral met zijn allen weer samen genieten van onze tennisclub.

Foto 1. Dianne Braafhart en Joke Bronsvoort
Foto 2. Douglas Budde, Adri en Lilian Derksen 

Olga Budde

PRC 13 mei 2020