Competitie, toernooien & VCL

 

Het hoeft geen uitleg dat de voorjaars- en zomeravond competitie niet zijn doorgegaan. Maar hoe nu verder?
Lees dit artikel en kom meer te weten over hoe we dit gaan aanpakken de aankomende periode.
 
Competitie
Op dit moment weet de CCT net zoveel als jullie, je kunt alles op de KNLTB site bekijken.
De KNLTB verwacht dat zij in het najaar een complete competitie kunnen aanbieden. Zoals het er nu uitziet gaan ze alle onderdelen leveren die ook in de voorjaarscompetitie zitten. Teams kunnen toegevoegd worden en teams kunnen zich terugtrekken.
Zodra wij meer weten: wanneer kan je inschrijven en wat zijn álle onderdelen, dan zullen wij dit op de internetsite van TV de Maten plaatsen en wij zullen alle aanvoerders een mail sturen met het verzoek om hun inschrijving te bevestigen, te wijzigen of terug te trekken.
Het is dus nog even afwachten, maar de CCT staat er klaar voor en zodra er meer duidelijk is pakken wij dit op.
 
Toernooien
Net zoals dat het nog onbekend is wat er met de competitie gaat gebeuren, moet de KNTLB ons ook nog laten weten wat er met de toernooien vanaf september gaat gebeuren. Zodra er meer informatie bekend is, delen we dit via de website.
 
VCL
Iedere vereniging heeft een VCL. 
Vanaf 1 juni gaat Fay Wanders deze rol overnemen van René van Amsterdam, die dat meer dan 8 jaar gedaan heeft.
Wat doet de VCL. VCL staat voor Verenigings Competitie Leider en om je zo te mogen noemen moet je eerst een cursus met examen afleggen bij de KNLTB.
De VCL is het aanspreekpunt bij de Bond voor alles wat met de competitie te maken heeft. Hij / zij doet alle inschrijvingen, maakt de baanschema's en stuurt de uitnodigingen.
Tijdens de wedstrijddagen is er altijd een VCL bereikbaar voor als er problemen zijn. Daarbij moet je denken aan tegenstanders die niet op komen dagen of aanpassing van het schema als het regent.
Verder wordt de VCL benaderd als er vanuit onze vereniging iets fout gaat. Wij komen niet opdagen. Daarvoor krijgen we ook vaak een boete en de VCL kan dan in beroep.
Veel werk achter de schermen, wij wensen Fay veel succes en vooral plezier in deze rol.