Klussendag TV de Maten

Zaterdag 14 maart jl. was het dan zover: de Klussendag!  
De verschillende meldingen over het Corona-virus zorgden bij menigeen voor de nodige twijfel om hieraan deel te nemen. Uiteraard hebben we wel melding gedaan over de inachtneming van voorzorgsmaatregelen tegen het virus. Maar de twijfel over deelname was natuurlijk te begrijpen en het was afwachten of er animo voor zou zijn. 

Het was daarom ook een hele plezierige verrassing, toen er toch een hele groep enthousiaste vrijwilligers klaarstond die het aandurfden om de handen uit de mouwen te steken. Volgens Lilian leek de groep zelfs groter dan de vorige keer. Als we daar dan ook nog het aantal vrijwilligers optellen, die zich met moeite hadden afgemeld. Daarom nog extra genieten van een gezamenlijk kopje koffie/thee. Dit plezier werd nog verhoogd door heerlijke cakes van Malai en snoepgoed van Lilian. 

Behalve gezellig samenzijn, moesten er uiteraard ook echte klussen geklaard worden. Op de tafel lag een “to do list” klaar. Een ruime, uiteraard vrijwillige, keuze kon worden gemaakt. Je naam erachter, de benodigde spulletjes bij elkaar halen en aan het werk.                                                         

Een ware voorjaarsschoonmaak: ramen werden binnen en buiten fanatiek gezeemd, de bar werd geheel onder handen genomen, de keuken ondersteboven gehaald. Ook de verfkwast werd ter hand genomen: barkrukken, tafels, raamkozijnen zijn gedaan. Buiten werd het terras mooi schoongespoten en werd er groen flink gesnoeid en geruimd. Nieuwe plantjes in de plantenbakken. Er werd overal hard gewerkt. Ook waren de heren van het CBO weer fanatiek bezig met de aanleg van de tennisbanen. Als ware autocoureurs kon je zien scheuren over het gravel.  

Door de barcommissie was de lunch met broodjes hamburger en gezonde groenten weer heerlijk verzorgd, zeker een dankjewel waard! Toch nog even Leidy Meuleman extra uitlichten, die ons weer heeft verwend met haar heerlijke soep met verse groenten.

Onze altijd gemotiveerde voorzitter en actieve mede-klusser Lilian Eilers, sprak haar zeer gewaardeerde dankjewel uit. Blij met alle vrijwilligers en hun inzet ook tijdens de onzekere tijden. Mooi om te zien wat we gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen. Samen tennissen met plezier en samen klussen met plezier. Sleutelwoord is “samen” en hartelijk dank!

Kortom er is hard gewerkt en tegelijkertijd was er ook veel gelegenheid om bij te kletsen. Het resultaat was al snel te zien. Alles mooi schoon, geordend en het zag er weer heerlijk fris uit en zo rook het ook. Op Facebook zijn de activiteiten en resultaten te zien! Niet alle deelnemers staan er op, want niet iedereen wil op de foto. 

Olga Budde

PRC

14 maart 2020.