“Joost van der Marel, filter en katalysator van Tennisvereniging de Maten”

Met grote letters start hiermee het artikel van drie pagina’s, die in het blad “Centre Court” van de KNLTB aan onze Joost gewijd is!       

Zoals bekend, is hij nu ruim 40 jaar bij onze vereniging een bevlogen tennisleraar en vervult hij daarnaast functies als parkbeheerder en gastheer. Hij kan met recht een Clubman met hoofdletter genoemd worden. Elke dag aanwezig op het park, in het clubhuis en achter de bar met zijn bekende aanstekelijke brede grijns. Zelf zegt hij “Tennis is mijn beroep, hobby en passie”. Dat hebben we gemerkt en merken we gelukkig nog steeds. Met zoveel passie voor tennis, interesse voor de mens achter het racket, een luisterend oor voor de klanten en bestuur, is het niet gek dat gesproken wordt over “de spil van de vereniging”. Overigens zonder andere, zeer actieve clubleden tekort te doen. De schijnwerpers daarop volgen nog..

Terug naar de man met de terechte titel van ”Tennisleraar van het Jaar 2019!”. Behalve de titel, de erkenning, eer en “moments of fame”, mocht Joost ook een geldbedrag van € 1000,- ontvangen om te besteden binnen de club. In goed overleg heeft hij besloten deze in te zetten om op verschillende manieren promotie te doen voor het werven van nieuwe leden. Nieuwe clubleden verwelkomen in elke leeftijdscategorie. Sporten voor de gezelligheid (sfeer) of juist vanuit competitief belang (kwaliteit spelniveau) of uiteraard beiden.
Via flyers, posters en open dagen wil hij bekendheid geven. Ook verzorgt hij o.a. het schooltennis ter kennismaking met tennis. Hij beseft het belang van social media zoals Facebook, Instagram en onze website. Onze club is een gezellige en sociale vereniging en dat willen we delen!! Wie doet er mee?!

Joost levert zelf al een grote bijdrage door zijn eigen enthousiasme uit te stralen, humorvol zijn trainingen te geven en nog steeds zijn drive te hebben om zichzelf te blijven ontwikkelen als goede trainer/entertainer. Mooi dat dit ook breed uitgemeten wordt in een speciaal artikel. Ook mooie reclame voor de club!  
We gaan voor "Samen tennissen met plezier" met onze Joost, al onze leden en alle nieuwe leden die we nog mogen verwelkomen en behouden!

Olga Budde

PRC